Follow by Email

maandag 23 januari 2012

Vrijwillig werkenSinds een aantal maanden ben ik begonnen met vrijwilligerswerk. Kranten,internet doorspitten om een vaste baan te vinden (nou ja,vaste baan,waar krijg je die tegenwoordig nog?) leverde maar geen succes op. En als ik al eens een sollicitatiebrief de deur uit deed,kreeg ik ook standaard een afwijzing. Ook niet gek in deze tijd waar veel werkzoekend zijn, waar bedrijven genoeg keuzes hebben wat sollicitanten betreft.
Ik had kunnen kiezen om dan maar te wachten tot ik een betaalde baan zou vinden,maar ik besloot om eens te gaan kijken of er een vrijwilligersbaan voor mij tussen zou zitten waar ik mijn tijd wel in wilde gaan steken.( ik verveel mij namelijk totaal niet thuis hoor) Eenmaal snuffelend kwam ik er achter dat er zoveel vrijwilligerswerk te doen is, whauw als dat toch allemaal eens betaalde banen zouden zijn zeg ! ( typ ik even wegdromend).
Vrijwilligerswerk wil natuurlijk niet zeggen het het helemaal vrijwillig is,tenminste zo zie ik het. Want als vrijwilligster heb ik ook mijn verplichtingen, het is niet vrijblijvend. Want ik werk met mensen die op mij rekenen, ik werk met mensen die eenzaam zijn. Vrijwilligerswerk is een baan die niet betaald wordt (al had ik nooit gedacht dat sommige dingen heel goed vergoed worden), maar dat wil niet zeggen dat ik er met mijn petje naar mag gaan gooien en dat wil ik ook totaal niet. Want wat haal ik een voldoening uit mijn werk, en wat kan ik blij worden van een klein stapje die mijn eenzame medemens maakt. Daar kan geen geld tegenop!


Mijn vrijwilligerswerk bij VOOK (Vereniging Ouders Overleden Kind) is net gestart.Daar heb ik nog niet veel ervaring in opgedaan. Maar daar alleen is het al fijn om lotgenoten te treffen die aan een half woord genoeg hebben. De gedachten dat ik iemand misschien kan steunen of troosten met mijn verdrietige ervaring, maar ook leerzame ervaring (klinkt best raar als ik het zo zeg,terwijl het over de dood van mijn kind gaat), doet mij goed, geeft energie!
Vrijwilligerswerk, het geeft mij de kans op ervaringen op te doen, het geeft mijn kansen om weer wat dingen te leren, het geeft mij de kans om anderen proberen te helpen of te steunen. Ik ben blij met deze kansen en pak het vrijwilligerswerk vol enthousiasme aan! En wie weet, volgt er ooit een betaalde baan...ergens....? Maar tot die tijd zet ik mij voor de 100% in voor mijn vrijwilligerswerk !

4 opmerkingen:

 1. Bea,

  Heb echt respect voor je dat je dit met zoveel liefde doet!

  Liefs Kim

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lieve Kim,dank je wel voor jouw lieve reactie en voor jouw respect ...
  Liefs van mij, Bea

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als buddy van een man met een verstandelijke beperking kan ik het alleen maar beamen. Het gevoel dat je er toe doet, dat iemand op zijn eigen simpele manier blij met je is, is elke keer weer van grote waarde. Afgezien van de dagelijkse begeleiding en medebewoners is hij ook alleen, wat aansluit bij jouw werk. Veel plezier bij je werk.

  Robard65

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat bijzonder werk doe jij, buddy zijn.En wat fijn dat ook jij jouw werk ervaart als dankbaar ! Ik wens jou ook veel plezier met jouw dankbare werk !

   Verwijderen