Follow by Email

dinsdag 17 januari 2012

Onbegrip


In het nieuws vandaag het bericht dat een 41 jarige vrouw waarschijnlijk haar zoontjes van 7 en 10 jaar jong om het leven heeft gebracht (ik ben heel voorzichtig want niks is nog zeker). Wat wel heel zeker is is dat de jongetjes dood zijn,nog maar 7 en 10 jaar (r.i.p. ventjes)


Kippenvel over mijn hele lichaam,maar ook een stuk onbegrip en een stuk woede. Ik begrijp het niet,want (als zij het wel heeft gedaan) hoe kan je in vredesnaam je eigen vlees en bloed doden? Ik ga nu niet oordelen,want ik weet niet wat er gebeurd is,maar ik krijg zulk soort berichten even wat moeilijk uit mijn hoofd.

♥Patricia is vlak voor haar 7de verjaardag overleden,door een stom ongeluk! Nu de dag zou zij bijna 15 jaar zijn geweest. ♥Patricia,zij kon mij soms het bloed onder de nagels vandaan halen,ik kon haar soms wel achter het behang plakken, maar oh wat hielden zij en ik onvoorwaardelijk van elkaar! Ik zou haar nooit zelf hebben kunnen doden (gelukkig niet zeg).

Ik ga niet oordelen over familiedrama's, ik weet tenslotte niet wat er is gebeurd en of dit bericht van vandaag ook echt een familiedrama is geweest, maar wat krijg ik het er koud van, wat kan ik kwaad worden, maar ook intens verdrietig. Want stel dat het wel een familiedrama is, wat kan er dan zo erg zijn geweest dat jij je eigen kinderen gaat doden? Ik heb de indruk dat zij een alleenstaande moeder was (als ik de verhalen in het nieuws zo lees), maar dat mag geen reden  zijn,ik ben zelf ook alleenstaande mama geweest.
En die arme kinderen, ze hebben hun mama waarschijnlijk blindelings vertrouwd, en dan zoiets! T laat mij even niet los,k vind het zo verschrikkelijk!

Voordat ♥Patricia overleed vond ik zulk soort berichten natuurlijk ook heel erg en niet te begrijpen,maar na haar overlijden komen er zoveel andere emoties bij mij omhoog als ik zoiets hoor of lees. Hoe graag zou ik hebben gewild dat ♥Patricia nu nog zou hebben geleefd, dat zij genoot van haar leven. Hoe kwaad ik ben geweest over haar dood (en nog overvalt mij soms een opstandig gevoel). Terwijl ik haar dood totaal niet had kunnen voorkomen (tenzij ik haar de deur niet uit had laten gaan). Ik kan niet de juiste woorden vinden om te omschrijven wat er allemaal door mij heen gaat als ik zulke berichten lees of hoor. K moest 'gewoon'even van mij af tikken en voor de rest blijf ik even met mijn eigen gedachten, even met mijzelf.Jongetjes, rust zacht♥

6 opmerkingen:

 1. Goed dat je het van je af hebt geschreven. Is t een klein beetje van je af. Het is ook wrang ..
  Jij verloor Patricia onvrijwillig en zij doet t gewoon zelf - als het waar is. Had het kind dan aan mij gegeven, dat gevoel.
  Ik heb dat ook. Het aantrekken van het leed van anderen. Omdat je zo goed weet wat ze voelen en meer omdat het die herinnering doet voelen.

  Die jongetjes rusten in vrede, echt, maar of de moeder vrede heeft ...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heftig hoor.. Kan me jouw gevoelens ook indenken!

  Goed dat je dit zo van je af kan schrijven, complimenten..

  Liefs Kim

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel lieve Kim voor jouw lieve reactie.
   Fijn dat je laat weten dat je het gelezen hebt.
   Warme knuff voor jou.

   Verwijderen
 3. Wat een mooie reactie Robard. Dank je wel voor jouw fijne woorden. Voor mij was het fijn om even van mij af te tikken. Ik wil niet begrijpen waarom ouders zulk soort dingen doen,maar ik vind het gewoon zo ontzettend erg dat ouders het bewust doen,terwijl ik mijn kind nog zo graag bij mij had willen hebben.
  Je hebt gelijk, de kindjes rusten in vrede,maar dat zal niet gelden voor de moeder denk ik...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lieve Bea, ik lees alles van je. Wat kun je je gedachten goed verwoorden. Ik deel je onbegrip over het lot van die jongetjes. Je kunt in niemands hoofd kijken. Als je tijdens een ontspoorde gedachtengang niet wordt gecorrigeerd kan dit gebeuren. Heel triest.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lieve Sabine,dank je wel voor jouw lieve woorden.Wat fijn dat je alles leest wat ik hier typ.K vind het fijn om van mij af te typen.Inderdaad meid,we kunnen in niemands hoofd kijken,maar t blijft diep triest dit...
   Liefs van mij.

   Verwijderen