Follow by Email

maandag 2 januari 2012

Treinreis van het leven

Vlak voor de feestdagen kreeg ik een mail met een mooi verhaal daarin.
Dit verhaal wil ik dan ook graag even met jullie delen.
En ik kan alleen maar hopen,dat jullie het verhaal net zo mooi vinden als mij.
De treinreis van het leven

Het leven is als een treinreis. Mensen stappen op en mensen stappen af. Er zijn haltes met een gelukkig weerzien en haltes met een droevig afscheid. We ontmoeten onze ouders en denken, dat ze de hele reis bij ons zullen blijven. Maar de waarheid is anders. Ze stappen af op een station en laten ons achter in de trein.

Maar er stappen andere mensen in, mensen die voor ons belangrijk zullen zijn in de verdere reis. Het zijn broers & zussen,  buren, onze vrienden en al die mooie mensen die van ons houden.

Voor sommigen is de reis een leuke uitstap. Voor anderen is het een droevige reis met veel en zware bagage. Nog anderen staan steeds klaar om te helpen. Sommigen laten een groot heimwee achter. Anderen stappen in, maar toch weer onmiddellijk weg uit onze trein. Soms zijn we verrast dat bepaalde medereizigers waarvan we houden, in een andere trein gaan zitten en ons alleen laten reizen. Natuurlijk houd niemand ons tegen om hen in de andere trein te gaan zoeken. Soms kunnen we niet meer naast hen gaan zitten, want die plaats is al ingenomen. Dat is niet erg, zo is de reis nu eenmaal: vol dromen en verrassingen, vol ontmoeten en afscheid nemen.

Maar er is geen terugreis. Laten we daarom het beste van die reis maken. Laten we proberen om onze reisgenoten te begrijpen en laten we zoeken naar de mooiste kanten van hun. Weet dat er op elk moment van onze reis, 1 van onze reisgenoten hulp nodig zal hebben. Ooit kunnen wij op een bepaald moment iemand nodig hebben die ons begrijpt. Het grote mysterie van de reis is dat we niet weten wanneer we uit zullen stappen. We weten ook niet wanneer onze reisgenoten zullen uitstappen. Zelfs niet diegene die naast ons zit. Je zal heel verdrietig zijn als je zelf zou moeten uitstappen,  afscheid nemen van de liefste mensen die je hebt ontmoet, ik weet zeker dat het heel pijnlijk zal zijn.

Maar ik ben er zeker van dat je ooit zal aankomen in het Centraal station, en dat hen terug zal zien, met veel meer bagage dan waarmee ze zijn vertrokken. Je zult gelukkig zijn dat je  hen meer bagage heb verzorgd. Laten we er een mooie reis van maken, laten we ervoor zorgen dat we mooie herinneringen achterlaten op het moment dat we uitstappen.

Wij  wensen je een goede reis met vele mooie verrassingen in 2012.

En voor hen die veel bagage hebben, hopelijk zie je komend jaar medereizigers die met je mee willen reizen.

3 opmerkingen:

 1. Hij is en blijft mooi en wat een waarheid! Een mooi 2012 ook voor jou! Ik gun het je!
  Met alle medereizigers. Ik reis en lees met je mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. doe iets aan je taalvoutjes !!

  dat jullie het verhaal net zo mooi vinden als ik ....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wel fijn dat je mij daar op wijst. Maar wel jammer dat je anoniem bent. En tja, ieder mens maakt foutjes in het leven toch?

  BeantwoordenVerwijderen