Follow by Email

maandag 6 februari 2012

Winter in Nederland


Ik sta er toch wel versteld van hoe Nederland op zijn kop kan staan nu het winter is. Vooral de NS (of Pro Rail,ze wijzen altijd naar elkaar) maakt er een potje van op het moment dat er maar een beetje winter in Nederland verschijnt.
 Ik denk dan terug aan de tijd dat ik op de basisschool zat (jaja,dat is alweer een aantal jaren geleden). Het was gewoon dat wij iedere winter konden schaatsen, sneeuwpoppen konden maken. Het was heel gewoon dat onze slaapkamer veranderde in een koud kamertje waar soms het ijs op de muren zat (wij hadden geen verwarming  boven). De bovenkant van onze dekens waren nog net niet bevroren en onze kleren waren steenkoud op het moment dat wij ze aan wilde trekken.
Ik weet nog die winter met sneeuwduinen. Ik wilde heel stoer op de fiets naar school gaan,maar aan t eind van de weg waaraan wij woonde, heb ik mijn fiets in de sneeuw gelegd en ben lopend naar school gegaan. Jullie kunnen wel raden dat ik aan het eind van de dag mijn fiets uit het sneeuw moest graven. (tja niet zo slim was deze actie van mij).
Ieder winter gingen wij schaatsen als wij uit school kwamen. Heerlijk was dat. En dan na het schaatsen helemaal verkleumt met een bakkie chocolademelk bijna boven op de  kachel zitten om op te warmen. In die tijd ging het gewone leven gewoon door,winter of geen winter.
En nu,2012 staat heel Nederland op zijn kop, puur en alleen omdat het winter is.Zal t komen omdat wij te verwend raken...?

2 opmerkingen:

 1. Mooie tijd was dat. Samen met een vriendje voetballen in de sneeuw. Na enkele dagen was de sneeuw vastgelopen tot een ijsbaan. Maar blijven ballen. En vallen, niet te zuinig. Dat er nooit botten zijn gebroken ...
  Leuke blog. Mooie foto's. Krabben op houtjes ...

  Lieve groet,
  Robert.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk te lezen Robert dat jij ook zulke leuke herinneringen hebt aan die tijd ;) Dank je voor jouw leuke reactie.

   Lieve groet Bea.

   Verwijderen