Follow by Email

maandag 27 februari 2012

This world and the people on it...Vandaag in de krant :

 'Ximena vermoord door ex-tbs'er'
AMSTERDAM - De 15-jarige Ximena Pieterse, die afgelopen weekeinde werd vermoord in Den Haag, is waarschijnlijk een volstrekt willekeurig slachtoffer geworden van een aanval door een voormalige tbs'er.
 
Afgelopen weekend in de krant:
 
                                                                                                                                                                                                               
Dove gebarende Freya vier maanden als slavin vast in horrorsekshuis door Jelmer Geerds
AMSTERDAM - Vier maanden lang werd Freya Svasek als seksslavin verkracht, mishandeld en vernederd door Gert-Jan van den H., tot zij afgelopen week door de politie werd bevrijd. In een rijtjeshuis in Hoevelaken speelden zich de meest mensonterende gebeurtenissen af.
 
Zomaar een greep uit het afschuwelijke nieuws wat voorbij komt maar wat diepe indruk maakt op mij. Ik begin mij de laatste tijd steeds vaker af te vragen in wat voor wereld wij leven. Zoveel agressie, zoveel mensen met een steekje los, zoveel ellende.
" Zomaar " vermoord worden omdat je toevallig verkeerd persoon tegen het lijf aanloopt.
" Zomaar " opgesloten worden en gebruikt worden als seksslavin. Het is bijna niet te geloven dat dit allemaal zomaar kan in Nederland.
 
Het wordt tijd dat politie harder op gaat treden, het wordt tijd dat de straffen in Nederland zwaarder worden. Ik weet,we zullen nooit helemaal veilig zijn, er zullen altijd mensen rond blijven lopen met een steekje los. Maar is het niet de taak van de mensen die het zouden kunnen voorkomen dat zoveel mogelijk mensen met een steekje los geholpen worden (als dat mogelijk zou zijn) of dat deze mensen achter slot en grendel blijven?
Ik kan er niet bij (gelukkig ook maar) dat een  mens in staat is om de ander te vermoorden. Ik kan er niet bij (wederom gelukkig maar) dat een  mens de andere mens kan vernederen tot op het bot, misbruiken, gebruiken, mishandelen.
 
En dan heb ik het nog niet over alle oorlogen in de wereld die vaak draaien om macht. Zoveel zinloze slachtoffers.
En dan de armoede in de wereld wat mensen ook kan drijven tot waanzin.
 
This world en the people on it....Gelukkig zijn er ook nog heel veel warme en lieve mensen op deze wereld en die koester ik extra, daar geniet ik extra van. Ik mag hopen dat de mensen die een gouden hartje hebben het ooit voor t zeggen krijgen op deze planeet...what a wonderfull world it will be ..!
 
 
 
 
 

2 opmerkingen: