Follow by Email

maandag 1 mei 2017

Wereldlichtjesdag Ommen


Elke 2de zondag in december wordt Wereldlichtjesdag gehouden.
Op deze dag steken mensen om 19.00 uur over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen.
Het maakt daarbij niet uit hoe oud het kind was of hoe lang het al geleden is. Je kind blijft immers je kind! Voor altijd in je hart en gedachten!
De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben en daarnaast is er het besef dat je niet alleen bent met je verdriet.

In Ommen is er geen georganiseerde Wereldlichtjesdag. Ik denk persoonlijk wel dat er mensen zijn die op deze 2de zondag in december om 19.00 uur een kaarsje aan steken, maar dan gewoon thuis. 

Wat bijzonder dat iemand die nog maar kort geleden haar kind is verloren een oproep deed via Facebook. Zij heeft het initiatief genomen om te proberen in Ommen Wereldlichtjesdag op te gaan zetten. Ook ik heb mij aangemeld om mee te gaan denken en mee te gaan helpen. 


Hoe bijzonder is het om met een paar andere sterke vrouwen (en binnenkort ook een man) bij elkaar te zitten en te brainstormen. 
We dragen een verdriet met ons mee, een groot gemis. Ieder heeft haar en zijn eigen verhaal. Ieder heeft ook haar of zijn eigen manier om een weg te vinden in het doolhof. Hoe bijzonder is het om de verbondenheid te voelen. 


Een kind, een kind hoort niet te sterven. Een kind hoort lekker kind te zijn, te spelen, te leren, vallen en weer opstaan. Het voelt zo onnatuurlijk als een kind sterft. Ook blijft het een verdriet die meegaat in het leven. Een deel van jezelf is gestorven en begraven. En ookal zijn wij sterk, proberen wij de draad weer op te pakken, het verdriet dragen wij mee. 

Wij zijn allen heel gemotiveerd om een bijzondere warme avond te organiseren. Een lichtje voor hen die wat licht kunnen gebruiken. Een lichtje om te laten weten dat zij niet alleen zijn. Een lichtje om te laten weten dat onze kinderen niet worden vergeten ! 

❤ Omdat geen kind zo aanwezig is,als het kind dat je mist


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten