Follow by Email

dinsdag 28 maart 2017

Sollicitatieplanning

 Het houdt mij bezig, de zoektocht naar een leuke parttime baan

Soms voelt het als een betaalde parttime baan, want de laptop is op dit moment een apparaat die vaak gebruikt wordt door mij. En tja, ik hou daar van, het werken met de laptop (of pc uiteraard). 

Verder mag ik mijn typevaardigheden ook bijhouden, want ik typ wat af in deze tijden. Gelukkig kost het mij geen moeite om blind te typen, en ook de snelheid is nog steeds behoorlijk onder controle.

En dan het schrijven, ik had al eerder verteld dat ik schrijven een prettige bezigheid vind. Een verhaal vertellen, al is het dan schrijvend. Nu maar hopen dat mensen met plezier mijn blogs of andere schrijfsels lezen ( ben ik wel erg benieuwd naar overigens, dus jullie mogen jullie mening geven hoor, ik bijt niet, dat beloof ik) 

Ik ben actief op de verschillende social media kanalen. Ik probeer daar zoveel mogelijk voor mij interessante bedrijven, mensen te volgen. Dit uiteraard niet alleen, ook vrienden en kennissen volg ik, en zij zijn dan ook op de hoogte dat ik op zoek ben naar een leuke parttime baan. 

Ook krijg ik mails met openstaande vacatures die ik uiteraard vol interesse bekijk. En mocht er dan een vacature tussen zitten die bij mij past, dan begint het schrijven weer. Soms knalt een brief zo op het scherm,typ ik de brief zonder moeite achter elkaar, en soms gaat een brief schrijven wat lastiger, komen de woorden niet zo snel op het  beeldscherm. Maar dat zal iedereen wel herkennen. 

Verder is er op de site van werk.nl heel veel te vinden over solliciteren. Goede tips, nuttige testjes. Ook kan dat nooit geen kwaad om daar mee bezig te zijn. 

Als een echte speurneus zoek ik in kranten, op internet, naar openstaande vacatures. 
Ook hou ik in de gaten of er misschien ergens een bedrijf gaat starten waar men misschien wel personeel voor zoekt. 

Verder ben ik aan het brainstormen met mijzelf of ik misschien (ooit) voor mijzelf zou willen beginnen. Misschien moet ik daarvoor ook nog wat beren verjagen, daar ben ik nog niet helemaal over uit.Wie weet wil je  hier wel eens met mij over brainstormen? Laat het vooral weten hoor! (ik zeg er weer bij dat ik echt niet bijt) 

Ook ben ik thuis mijn cursus Counseling aan het volgen. Erg interessant moet ik zeggen. Vol enthousiasme ben ik daarmee aan de slag. 
 
Kortom, het lijkt net een parttime baan.

Vandaar......de planning:  Wat is het goed om voor mijzelf een soort van planning te maken. Dat geeft rust in het hoofd, en overzicht voor mijzelf. Want de weken vliegen voorbij, en dan kan het zomaar zijn dat ik iets vergeten ben. Ik heb namelijk ook nog een privé leven (en dat is maar goed ook toch? ) .

Dus lieve mensen, mochten jullie denken, goh, ik weet nog wel een leuke baan voor Bea? Laat het mij vooral weten. 
Maar denk ook aan mij als je iemand kent waarmee ik misschien een goed netwerkgesprek mee kan voeren......even brainstormen kan ook leiden naar iets moois toch?

Ik hou jullie op de hoogte, wish me luck!


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten