Follow by Email

zondag 8 april 2012

Raakt t diepst van mijn hart.

Een bezoekje aan het grafje van ♥Patricia. Al doe ik het al jaren, op een rare manier went het nooit.
Ik zie een vrolijk lachende ♥Patricia in de glasplaat van haar grafje.
Ik zie een kind van nog maar 6 jaar.
Haar lichaam daar achter gelaten, bijna 8 jaar geleden.
Een bezoekje aan het grafje van ♥ Patricia, nee het went nooit !


Ik vind het altijd fijn om naar haar grafje te gaan op een tijdstip waarvan ik weet dat het niet al te druk is op het kerkhof, maar dat lukt natuurlijk niet altijd.
Sinds Mike in mijn leven is wordt een bezoekje aan ♥ Patricia haar grafje ook anders, want tja voor een 3 jarige is een kerkhof net een speelveld, bij sommige graven ziet Mike dingen om mee te spelen, al vertel ik hem dus dat dit niet mag. Jullie zullen begrijpen dat als Mike meegaat naar zijn grote zus, het bezoekje niet in alle rust gaat lukken.
Daarom is het ook wel eens heel fijn om helemaal alleen te gaan, even ik met mij eigen gedachten, gevoelens, verdriet. Even echt tijd nemen om stil te staan bij ♥ Patricia. En net op deze dag, dat ik alleen ♥Patricia haar grafje bezocht, lag er een brief bij haar grafje. Deze brief geschreven door een oud klasgenoot van ♥Patricia, zo lief, zo ontroerend, zo recht uit het meisje haar hart. Ik stond daar, met de brief, tranen in mijn ogen, kippenvel van ontroering. Zo ontzettend bijzonder om na bijna 8 jaar een brief te vinden van een oud klasgenootje.
 De kinderen uit ♥Patricia haar klas waren natuurlijk ook rond 6 , 7 jaar toen Patricia overleden is, een heel andere leeftijd dan ze nu zijn, toen echt kind, nu op weg naar volwassen worden. En dat laatste straalde deze brief ook uit, wat een lieve woorden, wat recht uit het hart geschreven. Ik was geraakt recht tot het diepst van mijn hart.
Naast de brief had dit oud klasgenootje ook nog een engelstalig gedicht erbij in gedaan ;
If I die young... *de tekst zegt het allemaal*

Ik heb het oud klasgenootje een kaartje gestuurd, haar laten weten hoe goed het mij heeft gedaan dat zij deze lieve brief bij ♥Patricia haar grafje had gelegd... Bijzonder, zo bijzonder... Deze lieve ontroerende brief zal ik dan ook bewaren bij de rest van ♥Patricia haar spulletjes... met een heel warm gevoel in mijn hart !

*Ik hoop dat je je eigen roze huisjes hebt daarboven, omdat je zo van roze hield *
(Van het oud-klasgenootje voor ♥Patricia )


4 opmerkingen:

 1. Waua Bea, wat ontzettend lief van dat meisje! Daar wordt je echt even stil van...heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad lieve zus, helemaal als je de brief leest, zo mooi, zo lief, zo recht uit haar hart ! Liefs

   Verwijderen
 2. Wat mooi en lief van dat meisje... enne, K3 met dat nummer kan ik niet luisteren zonder tranen. Toen mijn meiden in de leeftijd zaten dat ze dat leuk vonden en dat nummer kwam voorbij, pff heftig maar ook heel mooi.
  X Bianca

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Bianca voor jouw lieve reactie. Dit liedje van K3 draaide Patricia altijd speciaal voor mij , ze zei er dan bij ; 'dit vind jij zo'n mooi liedje he mama?"... Ik kan dit liedje nu niet meer horen zonder traantjes...
   LIefs

   Verwijderen