Follow by Email

woensdag 7 maart 2012

Goed gevoelEen cursusavond over de verliezen in ons leven. Geen vrolijk onderwerp, maar wel een nuttige. Want het verliezen zit niet alleen in het verliezen van dierbaren,maar ook in het verliezen van je baan, je huis en haard,je gezondheid,enz....
Het was een fijne,maar ook intensieve cursus waarbij natuurlijk ook mijn eigen levenservaring aan verliezen voorbij zijn gekomen, ♥Patricia werd hierbij natuurlijk ook genoemd.
Het was een bijzondere avond. Want iedereen stelde zich natuurlijk best kwetsbaar op. Persoonlijke verliezen brengen natuurlijk ook emoties met zich mee. Dat maakte deze avond zo bijzonder,het was niet zomaar een cursusavond,het was eigenlijk ook een avond delen van persoonlijke verliezen,het tonen van emoties.
Op deze cursusavond werd ik mij er weer heel bewust van geworden dat achter iedere deur wel een verhaal zit met verliezen. En wat werd er duidelijk gemaakt wat ik allang wist, rouwen ( om iedere ding waar men over wil rouwen) doet iedereen op zijn of haar eigen manier, daar bestaan geen boekjes voor. Dat heb ik ook zo ervaren, rouwen is een heel persoonlijk iets, waar ik heel veel aan heb kan een ander totaal niet boeien en andersom. Rouwen doe je op je eigen manier, maar ook vooral in je eigen tempo. Niemand kan vertellen dat het rouwen over moet zijn, hoe graag mensen dat misschien ook willen. Voor rouwen staat geen tijd, rouwen kost tijd en dat moet ook. Het is zo belangrijk tijd te nemen voor rouwen, want doe je dat niet, dan komt vroeg of laat de klap alsnog,maar dan vaak extra hard!


Het was een bijzondere cursusavond.En het eindigde bijzonder toen de overige cursisten mijn complimenten gaven voor mijn openheid en dat door mijn openheid men dingen geleerd hadden. Ik vond het fijn om te horen, maar tevens maakte het mij verlegen (jaja, ik kan best soms wat verlegen worden hoor ) . Maar in de auto terug naar huis, bracht het een glimlach op mijn gezicht, want wat is er mooier dan dat mensen iets 'geleerd' hebben van mijn ervaring.

1 opmerking: