zaterdag 17 juni 2023

Daar staat ze dan

 


Onwennig, wat ongemakkelijk.. Zoekende, maar het nog niet kunnen vinden. Wel willen, maar niet durven. 

Verdrietig worden, terwijl blijheid aanwezig is. Lachen, terwijl tranen achter ogen prikken. Zich sterk voelen, maar ook weer niet. Zich alleen voelen, maar niet eenzaam zijn, of is het andersom? 

Tegen het leven aan willen schoppen, omdat het leven dat andersom ook heeft gedaan. Maar de schoppen komen niet aan, want de lucht voelt de pijn van de schoppen niet. 

Boos worden, maar dat ook weer niet willen zijn, want dat kost zoveel negatieve energie.  Positief wil zij blijven, de lichtpuntjes wil zij blijven zien, maar soms is het lichtje even wat minder vindbaar, wil zich niet aan haar laten zien. 





Daar staat ze dan. Midden in het leven, of er al een stukje overheen. t Leven overhoop gegooid, het diepe ingesprongen. Niet willen verdrinken, want leven moet geleefd worden. Ja, het leven moet geleefd worden. Want er is maar 1 leven! En ze weet dat het leven best snel voorbij kan zijn. 

Maar wat klinkt het simpel ; "het leven moet geleefd worden" , of is het inderdaad zo simpel? Moet het leven gewoon geleefd worden? Met al die hobbels en bobbels ? Met ups en downs? Hoe dan? Met alle oordelen om ons heen? Met alle regels en wetten? Met alle meningen? Met 'hoe het hoort'? Met onmogelijkheden? 

Positief blijven, dat is het streven. Maar ook positief ingestelde mensen hebben wel eens een dipje. Ook positief ingestelde mensen kunnen het lichtpuntje wel eens wat minder goed vinden. Misschien is dat even nodig? Misschien is dat een schop onder de kont? Misschien geeft dat vechtlust? 


Ze draait dit nummer en weet : 
HEB HET LEVEN LIEF. 

Dus zij heeft het leven lief. Leeft het leven, met alle hobbels en bobbels. Zij laat haar tranen gaan als zij dat zo voelt. Zij schopt tegen het leven aan als zij een minder fijne dag heeft. Zij lacht, zij moppert. Zij is vaak positief, maar ook zij heeft haar negatieve dagen of momenten. Zij zoekt, en vindt soms en soms vindt ze het ook niet. 

Zij leeft het leven, zoekende, in de hoop " het " ooit te kunnen vinden. 




8 opmerkingen: