zondag 23 juli 2023

Verlangen

Synoniemen:
Begeert, wens, 
Begeren, wensen
(Bron : https//www.ensie.nl/wiktionary/verlangen) 


Wat een krachtig gevoel, in iedere vezel voelbaar. Zij kan er niet onderuit. Zij moet het voelen, zij heeft geen keuze. Want het was haar nog nooit gelukt om haar gevoelens uit te zetten. En waarom zou zij dat ook eigenlijk proberen? Want een gevoel is een gevoel toch? Een gevoel is niet maakbaar, dat is er gewoon. Het heet niet voor niks: gevoelens. 

💙

Zo ook het gevoel van verlangen. Verlangen naar een onbereikbaar iets. Of beter gezegd naar een persoon. Onbereikbaar. ver weg, niet tastbaar......en wat doet dat een pijn. De ene keer iets meer dan een andere keer, maar pijn doet het. Onbereikbaar, wat geeft dat soms een machteloos gevoel. En een machteloos gevoel is ook niet prettig om te moeten voelen. 

💙

Machteloos, wat voelde zij dat ook toen het leven te vroeg ging eindigen. Machteloos toe kijken hoe het leven stopt, veel te vroeg. Van alles willen, maar niks kunnen. Hoe dan? Wat een walgelijk gevoel. Zij hoopt dit gevoel nooit meer te hoeven voelen.  Maar soms komen gevoelens omdat er zoveel liefde te voelen is. En bij de liefdevolle gevoelens horen uiteraard allerlei andere gevoelens.

💙

En tja, liefde voelen. Dat is ook zo'n oprecht gevoel , dat laat zich ook niet sturen of de weg wijzen. Liefde is ook een gevoel. En al is liefde voelen een erg positieve, aan de andere kant van de liefde zit dat pijnlijke gevoel. En beiden laten zich niet wegjagen. Gelukkig niet, want liefde is mooi, liefde is oprecht. En liefde is onvoorwaardelijk voor de juiste personen. De liefde laat zich niet doodmaken door de dood. De liefde voor de overleden persoon blijft, daar komt zelfs de dood niet tussen. 

💙 

Een gevoelsmens, dat is wat zij is. En dat is zowel een zegen als een vloek. Zo ervaart zij dat in ieder geval. Want uiteraard is het goed om te voelen, echt te voelen. En al zijn sommige gevoelens pijnlijk en niet makkelijk, als zij door de pijnlijke gevoelens is gegaan, dan kan zij er mee leven. Dan zijn die pijnlijke gevoelens nog wel aanwezig en voelbaar, maar dan zijn ze dragelijk. Een gevoelsmens, dat is wat zij is. En dus komen alle gevoelens diep binnen bij haar. 



Kon zij maar, bungelend aan een tros ballonnen, zweven gaan, 
naar waar zij zo naar verlangt. 
Een tros ballonnen, zwevend in de lucht, 
met haar eronder, zwevend met een liefdevolle zucht. 

Liefde blijft, 
onvoorwaardelijke liefde. 

💗
Patricia Hofsink 
24-07-1997 * 09-06-2004
24-07-2023

1 opmerking:

  1. Heel mooi en echt uit het hart , en o zo herkenbaar zowel de liefde als het gevoel van machteloosheid .

    BeantwoordenVerwijderen